Virusscanner Advies


We zijn steeds meer online met onze computer, en dat heeft tot direct gevolg dat er ook steeds meer online bedreigingen komen. Een van deze bedreigingen is een computervirus. Om u hier tegen te beschermen heeft u een virusscanner nodig. Maar welke dan? Wij adviseren u graag!

Wat doet een virusscanner?
Een virusscanner is een programma die u op uw computer installeert om computervirussen te vinden, te stoppen en te verwijderen. Om dit voor elkaar te krijgen gebruikt een virusscanner twee technieken.
  • De virusscanner scant de computer om bestanden die overeenkomen met een lijst van bekende virussen. En neemt hierop actie. 
  • De virusscanner controleert programma's op de computer tegen verdacht gedrag, en maakt hier van een melding.
Daarnaast geeft een virusscanner als deze goed is ingesteld ook nog bescherming door:
  • Het scannen van alle inkomende en uitgaande e-mail
  • Het scannen van alle USB apparaten voordat je ze kan gebruiken/li>
  • Het scannen van het werkgeheugen omdat hier de processen van de virussen draaien
Hoe meer opties u gebruikt, hoe veiliger de computer is. 
Software online kopen
Vroeger kon u nog gewoon een virusscanner in een doosjes kopen, tegenwoordig komen ze allemaal in bundels en gaat het voornamelijk online. De virusscanner komt tegenwoordig minimaal met een ingebouwde firewall en vaak ook malware bescherming. Dit soort pakketten zijn meer beveiligingssoftware dan virusscanners. Ze beschermen u wel beter.

Gebruik geen gratis virusscanner, deze geven onvoldoende bescherming tegen virussen.

Iedere computer moet een virusscanner hebben
Het is belangrijk dat elke computer met een virusscanner is uitgerust. Als u geen virusscanner op uw computer zet kan het gebeuren dat niet alleen uw computer geïnfecteerd word, maar deze ook andere computers weer infecteert. Sommige virussen zetten ook uw computer in voor stafbare feiten (zombie netwerken), hiervoor is in beginsel de computergebruiker verantwoordelijk. Hierdoor is het dus van groot belang dat u de computer goed beveiligd.

Advies over een goede virusscanner
Wilt u advies welke virusscanner of beveiligingssoftware voor u het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag over de ideale software voor uw situatie.