Ransomware Verwijderen


Ransomware is een soort malware (kwaadaardige software) waarbij de bestanden op de computer versleuteld worden. Deze versleuteling heeft als doel dat u, de computereigenaar, een bepaald bedrag betaald om de computer weer te ontgrendelen. Bent u slachtoffer geworden van ransomware? Wij kunnen u vaak helpen!

Soorten gijzelsoftware
Ransomware is heel vervelend, want alle bestanden worden op de achtergrond versleutelt. Dit kan zelfs tot gevolg hebben dat u al uw bestanden verliest. Sommige gijzelsoftware versleuteld ook alle aangesloten apparaten. Hiermee kan dus ook de back-up vernietigd worden indien deze nog aangesloten was via een externe schijf. Er zijn ook soorten ransomware die alleen uw internet browser blokkeren, of ervoor zorgen dat uw computer niet meer uit gaat. Deze versies komen helaas niet meer zo vaak voor.

Bestanden redden
Als uw computer het slachtoffer is geworden van ransomware zijn er nog maar weinig dingen die u kunt doen. Neem contact met ons op voor professionele ondersteuning. Wij gaan kijken of wij uw bestanden weer kunnen ontgrendelen.

Betaal niet om te ontgrendelen
Op het moment dat niks lukt kan het zeer aantrekkelijk klinken om te betalen. Het internationale advies is echter om dit niet te doen. De ervaring is dat zelfs na betaling u niks ontvangt om de computer te ontgrendelen. De betalingen gebeuren altijd via niet traceerbare manieren, en dan bent u zowel uw bestanden als geld kwijt.

Ransomware professional inschakelen
Als u slachtoffer geworden bent van ransomware en niks lijkt te lukken? Of u wilt professionele hulp met uw computer? Neem dan contact met ons op, wij zullen u zo snel mogelijk helpen met uw ransomware probleem.