Printer installatie


Als u net een nieuwe printer heeft gekocht dan wilt u hem natuurlijk zo snel mogelijk thuis aangesloten hebben. Maar hoe sluit u de printer aan? Moeten er ook drivers geïnstalleerd worden? Bekabeld of draadloos? Wij helpen u graag verder.

Aansluiten van de printer
Net als de computers zelf komen printers met verschillende soorten aansluitingen. Veel nieuwere printers zijn draadloos en moeten op de Wi-Fi worden aangesloten. Een andere manier is via een netwerkkabel op de router. Op beide manieren kunt u vervolgens vanaf elk apparaat in uw netwerk printen.

Natuurlijk kunnen de meeste printers ook nog steeds aangesloten worden via een USB-kabel. In dat geval is de printer alleen beschikbaar op de computer waar hij is aangesloten.

Printer software
Met alleen de keuze tussen het type aansluiting bent u er nog niet. De printer moet worden geïnstalleerd worden op de computer. Dit gebeurd met kleine programma's genaamd drivers, soms zijn drivers niet genoeg en moet er nog meer software geïnstalleerd worden. Wij kunnen dit voor u doen.

Instellingen controleren
Behalve de printer installeren op de computers in uw netwerk moet u ook nog naar andere instellingen kijken. De nieuwste printers hebben ook instellingen waarbij u via e-mail kunt printen. U stuurt dan een e-mailtje naar de printer, en de printer print deze. Hiermee kunt u altijd printen, ook als u niet thuis bent. Andere instellingen waarmee rekening gehouden moeten worden zijn:
  • Standaard liggend of staand printen
  • Kleur of zwart-wit
  • dubbelzijdig of enkelzijdig
Het is van groot belang dat u de printer direct goed instelt, dit voorkomt veel problemen in de toekomst. Wij kunnen u daarbij ondersteunen.

Advies en hulp
Heeft u uw nieuwe printer thuis gekregen en wilt u hem zo snel mogelijk gebruiken? Neem dan contact met ons op, wij installeren uw printer op de beste manier voor uw situatie.