Lokaal backuppen: voor- en nadelen

Op onze computer verzamelen we steeds meer data. Denk aan foto’s, video’s en onze administratie. Vaak staat alles veilig, maar soms kan een harde schrijf het begeven. Het verliezen van data kan gebeuren door een computercrash, malware of externe redenen zoals diefstal of brand.

Hoe kan u voorkomen dat u uw data kwijt raakt? Een van de beste manieren is het maken van een back-up. In dit artikel gaan we het hebben over lokale back-ups.

Lokale back-up maken
Wat is nu eigenlijk een lokale back-up? Onder een lokale back-up verstaan we een back-up die de computer niet verlaat. Zo zou u twee partities kunnen maken op de computer, eentje waar de documenten op staan en eentje waar de back-up staat. Een andere manier van een lokale back-up is een USB harde schijf die aan de computer vast zit.

Voordelen van lokaal backuppen
De voordelen van een back-up zijn natuurlijk dat u bij uw bestanden kan op het moment dat u per ongeluk iets verwijdert heeft. Een groot voordeel van de lokale back-up is dat u niet hoeft te investeren in (soms dure) back-up cloud software of hardware. Dit zorgt ervoor dat de lokale back-up als basis voor iedereen geschikt is.

Nadelen van lokaal backuppen
Het nadeel van een lokale back-up is dat de back-up zich lokaal bevind. Dus op het moment dat er iets met de computer gebeurt, dan is de kans groot dat u uw back-up ook kwijt bent. In het geval van een crash van de harde schijf crashen beide partities en is de back-up dus ook verdwenen. In het geval van diefstal heeft u dus ook geen back-up.

Ons advies
De lokale back-up is geschikt als dagelijkse back-up, waarbij u ook nog van een externe back-up gebruik maakt. Deze externe back-up kan bijvoorbeeld in de cloud zijn of op een server buiten uw huis.

Wilt u weten of de lokale back-up voor u geschikt is? Of heeft u hulp nodig met het instellen van de lokale back-up? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Deel dit bericht

Contact

 • Bezoek adres:
  iFlow ondernemingshuis
         Europaplein 10
         2408 GX Alphen aan den Rijn

 • Telefoon: 0172754050

 • Email: info@computerhelpdesk.eu

Openings tijden

 • Maandag tot en met vrijdag: 10 tot 20 uur
 • Zaterdag: 9 tot 16 uur
 • Zondag en feestdagen: gesloten

Overige gegevens

 • kvk: 53006925

 • Btw nummer: NL020189400B02

Ict waarborg

ictwaarborg
Wij zijn gecertificeerd lid van ICT waarborg. Dit betekent dat de 7 zekerheden van Ictwaarborg op onze diensten van toepassing zijn. Ons certificaat kunt u Hier vinden.